Rendészeti terület

A CARE és együttműködő partnerei segítséget szeretnének nyújtani a rendészeti (Rendőrség, NAV, BV, KATVÉD, OIF) szakemberek és vezetők részére. A radikalizmus és radikalizáció témájának feldolgozásával, kívánja felhívni a figyelmet és egyben érzékenyíteni a rendészet területén dolgozókat a biztonságtudatosságra. A CARE a figyelemfelhívást a hagyományos képzési formák mellett az egyéni és szakmai kompetenciák fejlesztésére alkalmas CareCafe (tréning jellegű) foglalkozásokkal kívánja segíteni.

Célunk, hogy a rendészet területén szolgálatot teljesítő munkatársak, minden pillanatban figyeljenek saját maguk és társaik biztonságára, ezáltal a polgárok biztonságára. Fontos, hogy a szakemberek által korábban megalkotott protokollok megfelelő biztonságtudatossággal kerüljenek végrehajtásra, ehhez bemutatjuk azokat a kockázatokat, amelyek a radikalizmust rejtenek magukba.

A rendészeti szakembereknek minden pillanatban a professzionális feladatvégrehajtásra kell törekedniük, mert bármelyik szakmai tevékenységet is hajtják végre, találkozhatnak olyan személyekkel, akik valamilyen radikális csoport tagjai lehetnek, vagy ilyen csoporttal szimpatizálnak, tevékenységüket támogatják, illetve eszmeiségükkel egyetértenek.

Ha az intézkedő nincs tudatában annak, hogy kivel is áll szemben, kinek az ügyét intézi, és nem ismeri a radikalizáció folyamatát, annak jeleit, akkor a szükséges információkat nem tudja összegyűjteni, vagy azokat rosszul értékeli, illetve maga az intézkedő kolléga kerül az intézkedés végrehajtása során életveszélybe egy esetleges személyét érintő támadás alkalmával.

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335