Tudatosítunk

Tudatosítunk

Az emberek számtalan támadásnak vannak kitéve az erőszak, a kábítószerek, az alkohol, a bűnözés révén, a másság, a tudatlanság, a szegregáció, a szegénység okán. A polgárok figyelmét fel kell hívni arra, hogy a radikalizmusnak milyen jelei vannak, a radikalizáció folyamata hogyan alakul ki, illetve ha már felütötte a fejét, hová fordulhatnak segítségért.
Tréningezünk

Tréningezünk

A biztonságos lakó- és munkakörnyezet kialakításához szükséges tudást a megfelelő biztonságtudatos attitűd formálásához a szakmai, személyes, társas és szociális kompetenciák fejlesztésére kidolgozott, saját élményeken keresztül a célcsoporthoz formált tréning feladatokkal, tréning környezetben sajátítjuk el.
Tanítunk

Tanítunk

A szélsőséges, erőszakos magatartások kialakulásának megelőzése és azok veszélyeinek ismertetése az oktatás képzés révén is megvalósítható, ami egy jól működő közösség kialakulásához, működtetéséhez nélkülözhetetlen.

Az egyénben felmerülő felelősségérzet az alábbi kérdés formájában fogalmazható meg:

És én mit tehetek / tehettem volna?
A társadalmi szereplőknek ismerniük kell a veszély kockázatait, tudatosítaniuk kell a megelőzés és megakadályozás különbségét, mindezek fontosságát és a számukra is elérhető, általuk is megtehető lehetőségeit. Ennek érdekében amit mi biztosítunk:
  • Radikalizáció elleni előadások, tréning jellegű foglalkozások
  • Biztonságtudatosságot fejlesztő interaktív előadások, tréning jellegű foglalkozások
  • Vallási szélsőségek veszélyeit ismertető előadások, tréning jellegű foglalkozások.
A POLICE CAFÉ módszerével, kávéházi hangulattal egybekötött asztaltársaságokat szervezünk. A résztvevők – a civil társadalom kiválasztott szereplői és a radikalizmus ellen küzdők – közösen dolgoznak a felvetülő problémák megoldásán és annak kivitelezésén.

Tanácsot adok, segítek

  • Keressen, ha munkahelyén, lakókörnyezetében, családjában, baráti, ismeretségi körében a radikalizmus jeleit tapasztalja, vagy ha munkatársai, tanítványai figyelmét fel szeretné hívni a biztonsági kockázatokra, vagy szeretné bővíteni, frissíteni ismereteiket.
  • Hívjon, ha cégét, vállalkozását fel akarja készíteni a radikalizáció, egy esetleges szabotázs megelőzésére.
  • Vállalok személyes találkozó alkalmával életviteli tanácsadást a radikalizáció elkerülésére, a szélsőséges gondolatok, a gyűlölet leküzdése érdekében.
Az általunk nyújtott ismeretanyag átadása, valamint a veszélyre történő figyelemfelhívás során olyan biztonsági deficitekkel kapcsolatos kérdésekre keressük a választ, amelyek megszüntetése biztonságos, felelősségtudatos munka- és lakókörnyezetet eredményez, mely mindannyiunk érdeke.

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335