Izraeli 9/11!

Izraeli 9/11!

Tisztelt Olvasó! Az elmúlt napokban az összes sajtóorgánumban megjelent és azóta is folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy Izrael államot október 7-én reggel több terrorszervezet, köztük a Hamász (Harakat al-Mukávama al-Iszlámijja, Iszlám Ellenállási Mozgalom’, palesztin szunnita iszlamista politikai mozgalom / terrorszervezet) és Hezbollah (libanoni, siita politikai és félkatonai szervezet / terrorszervezet) megtámadta, a terrortámadások során ártatlan embereket (nőket, gyerekeket, időseket, boldogan fesztiválozó fiatalokat) egyszerűen megöltek, kivégeztek, megcsonkítottak.

Civileket, katonákat, rendőröket raboltak el és azóta is élő pajzsként tartják őket fogva, hogy a terrorszervezet ellen irányuló „megtorló” akciót nehezítsék, illetve az egész világot elrettentsék, megfélemlítsék. A háborújuk folytatásához felszólították a világ muszlimjait, hogy csatlakozzanak, továbbá október 13-ra, most péntekre (10/13) világszerte, a palesztin Hamász támadást éltető tömegrendezvényeket szervezzenek. Az időpont is baljós és egyben elgondolkodtató: péntek 13 (egy legenda szerint a francia király 1307. október 13-án, pénteken tartóztatott le több száz templomos lovagot, akik akkoriban a kereszténység egyik legelhivatottabb védelmezői voltak).

Kedves Olvasó!

A fentiek már, sajnos tények! Az eseményeket a történészek egy kegyetlen, és szörnyű időszakként fogják a világtörténelem vaskos könyvébe vastag fekete színnel beírni, valamint ezek a történések még inkább befagyaszthatja azokat a békefolyamatokat, amik a Közel-Keletet az elmúlt években jellemezték.

Azt viszont szeretném én is megkérdezni, hogy

hogyan is történhetett meg ez a súlyos, sok ember életét követelő terrortámadás ott, ahol a világ egyik legjobb felderítő és elhárító szervezetei, a világ legfejlettebb technikájával felszerelve végzik feladatukat? A kérdés most nem költői, hanem inkább figyelemfelhívó, hiszen radikális gondolkodású, ilyen beállítottságú emberek a világ minden pontján élhetnek, itt Európában, sőt hazánkban is. A médiában látott képsorok, videók és olvasott hírek, valamint a közösségi médiában megjelenő hozzászólások mind, mind olaj lehet a tűzre, és mintául szolgálhat az elveszett, vagy pont a nagyon is elhívatott egyén részére, hogy tevőlegesen is csatlakozzon a felhíváshoz.

A 9/11 már bebizonyította, ha egy nemzet több felderítésére és elhárítására hívatott szervezeteinek nagy idejét a rivalizálás és a vezetői elvárásoknak való kényes és néha kínos megfelelése tölti ki, akkor az, az információk nem megfelelő értékeléséhez vezethet, sőt, ha ehhez még egy nagyfokú magabiztosság, önelégedettség is párosul, akkor kész a katasztrófa. Ezt már tapasztaltuk 2001.09.11. kapcsán. Most is ennek lehetünk tanúi? Majd a történelem ezt is megválaszolja.

Az előzőkből is látszik, hogy nem lehet hátradőlni és megnyugodni, hogy itt aztán minden rendben.

Hankiss Ágnes (1950 – 2021) is bemutatta több tanulmányában, hogy a terrorszervezetek, mint a búvópatak működnek. Egyszer lehet látni a tevékenységüket, máskor a föld alatt láthatatlanul terveznek, szerveznek.

Abban az esetben, ha a lakosságban is kialakul egy hamis biztonságérzet – hiszen idáig a rendvédelemnek „mindent is” sikerült megakadályozni – és a környezetükben felmerülő a radikalizmussal kapcsolatos jeleket, nem, vagy nem megfelelően értékelik, a radikalizáció folyamatát nem, vagy nem megfelelően ismerik akkor ……… .

Az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektettem arra és egyben sok energiát öltem abba, hogy a társadalom minél szélesebb körben ismerje meg a jeleket, folyamatokat, amik felbukkanása esetén, ha kell, megfelelően tudjanak az érintettek szervek együttműködni. Ehhez kerestem és keresek is a továbbiakban partnereket, akikkel közösen hívjuk fel a figyelmet - igyekezve nem riadalmat keltve-, hogy egy tudatos társadalom felkészülten nézzen szembe a kihívásokkal, kockázatokkal.

Készüljünk fel az internetről jövő és adatainkat veszélyeztető támadásokra, tudatosan használjuk az internetet és a közösségi médiát, és ehhez adjunk meg minden támogatást gyermekeinknek, valamint minden rendészeti területen dolgozó, és az oktatásban résztvevő számára adjunk lehetőséget, hogy a szükséges tudás birtokába legyenek és ehhez szervezzünk részükre képzéseket.

Ahhoz, hogy mindenki biztonságba tudhassa szeretteit, vagyonát, szükséges a környezet és az abban élők megismerésének igénye, a nyílt és őszinte kommunikáció, valamint a bizalom. Szükséges továbbá a megfelelő színes és biztonságos munkahelyek tudatos és tervszerű kialakítása az erre nyitott és megfelelően felkészített vezetőkkel.

A Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen (CARE) és partnerei ebben nyújtanak segítséget. Felkészült szakemberek várják, hogy a biztonság kialakításával kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat átadják, azért, hogy a bajt inkább megelőzzük és ne megakadályozni akarjuk.  Képesek legyünk a bajt megelőzni, és ne a bekövetkezett eseményekre kelljen reagálnunk.

Tanuljunk, tréningezzünk, tudatosítsunk, hogy nálunk ne legyen 9/11.

Keressen minket és kérje figyelemfelhívó képzéseinket!

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335