Tréningeztek a NKE RTK Büntetés-végrehajtási Tanszék hallgatói (2023.12.11.)

Tréningeztek a NKE RTK Büntetés-végrehajtási Tanszék hallgatói (2023.12.11.)

A Büntetés-végrehajtási Tanszék hallgatói a félévi vizsgaidőszak előtt, egy napon keresztül tréningezhettek két részletben.

Két tréning egy nap, ami a résztvevőknek és a trénereknek is igen megterhelő volt. Két tréning, két téma. Dr. Gaskóné Nagy Erika a Harmonikus Nevelés megalkotója a „Digitális világ” míg a Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen (CARE) pedig a „Radilakizmus, radilakizáció és a biztonságos munkahelyek” témakörében tartotta tréningjét. Az én munkámat Suhajda Attila az NKE egyik doktorandusza támogatta.  

bvtreningkozos-cropA hallgatók megtapasztalhatták, hogy hogyan is működik az előítélet, mi is a sztereotípia. Megismerték a radikalizmust kiváltó okokat, tényezőket, és további ismereteket kaptak a radilakizáció folyamatáról. A hallgatók elsajátították a munkahelyeken megjelenő radikalizációs folyamatokat és azok jeleit, és mint a jövő rendészeti vezetői beszélgettek a biztonságos munkahelyek kialakításának fontosságáról, és megteremtésének lehetőségéről.

Erika tréningje során a digitális világban ránk leselkedő veszélyekről, és megjelenő egyéb kockázatokról tanulhattak a hallgatók.

 

 

bvtreningatti2-crop

 

 

Remélem, hogy a résztvevőknek hasznos gondolatokat tudtunk adni, amivel a jövőben a rájuk, családjukra, munkatársaikra leselkedő veszélyeket idejében fel tudják ismerni és megfelelően tudnak azokra reagálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Harmonikus Nevelés, és a Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen (CARE) elkötelezett híve a    jövő nemzedékének a képzésében, és a biztonságtudatosságuk fokozásában.

 

 

 

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335