Világok harca?

Világok harca?

Tisztelt Olvasó! Egy ideje csendben voltam és sokat gondolkodtam, hogy az elmúlt másfél hónapban történt eseményekkel kapcsolatban kell-e bármit is írnom, posztolnom. Hiszen már többször kifejtettem szakmai álláspontomat és többször írtam, hogy az iskolai erőszak mind az online, mind a fizikai térben egyre gyakrabban jelenik meg.

Az iskolai bántalmazás, a bullyng egyre több áldozata jelenik meg az edzőpályákon is, és az öltözőkben is. Ha gyermekeinkkel nem tudunk bizalomra is épülő szülő-gyermek kapcsolatot kialakítani, akkor lehet, hogy csak későn kapunk jelzéseket gyermekeink gondjairól és már csak a szörnyű végeredményt az önkezűleg elvett élettel találjuk magunkat szemben. Van, aki vonat elé veti magát, van, aki más módon vet véget életének. Van, aki az iskolai szekálást, a verbális bántalmazást, fizikai erőszakkal viszonozza, s vannak olyanok, akik egy rossz szót, egy rossz mozdulatot fegyveres támadással reagálnak le. A csoportban az egyének felelőssége eltűnik, a csoporttagok bátrabbak és a többiek elismerését olyan cselekedetekkel akarják kivívni, ami másnak fájdalmat, megaláztatást, esetleg halált okozhat.

Ne feledkezzünk meg az agresszív fenyegető levelekről, amit több zalaegerszegi iskola kapott, és több bombariadó miatt kerültek kiürítésre a megfenyegetett oktatási intézmények. De miért is? Diákcsíny, vagy valami más? Remélem nem lesz késő, hogy megtudjuk, mi is vezérelte a fenyegetődzőket.

Németországban német lányok ölnek német koruk béli lányokat, és Magyarországon német radikálisok (Antifák) vernek magyar szélsőjobbos csoportok tagjait. Hogyan és miért? Mennyire tudatos, hogy a radikalizmus határt lép, és ha meg is teszi miért lesz ilyen erőszakos egy idegen országban?

Brüsszelben egy ismeretlen ámokfutó bejelentette, hogy március 8-án a brüsszeli metrót az Yser és Rogier állomások között felrobbantják. Igaz a bejelentés nem volt valós, de a hatságoknak intézkedni kellett. És legutoljára Bécsben lehetséges terrorveszély miatt voltak rendőrségi akciók, valamint rendőri és speciális kommandós egységek jelentek meg a grazi bevásárlóközpontnál. Fegyvereseket láttak egy házban és elsősorban a hatóságok tájékoztatása alapján Bécsben a szír keresztény templomok lehettek veszélyben.

Már azon voltam, hogy ezt az írásomat szintén elérhetővé teszem az interneten, mikor jött a hír, hogy március 22-én Németországban megsebesítettek egy rendőrt egy több helyszínes rajtaütés kapcsán. Ez az akció, az előző év decemberi Reichsbürger nevű szélsőséges mozgalom államcsíny megakadályozó akciójának folytatása volt.  Az ügy feltárása korábban egy 300 főből álló nyomozócsoportot hoztak létre Árnyék néven, akik folyamatosan elemzik a lefoglalt anyagokat, számítástechnikai eszközöket.

Másnap, március 23-én megjelent internetes hírek szerint megdöbbentő adatok kerültek elő a fiataljaink mentális állapotáról. Több megkérdezett 9-12.osztályos tanulók jelentős részét érte már verbális, vagy fizikális bántalmazás, érzelmi, vagy fizikai elhanyagolás. Megjelent a családon belüli erőszak, a függőség és mentális zavarok okozta problémák és egyre több tinédzser fejében fordul elő az öngyilkosság gondolata.

A fenti felsoroltak csak példák és figyelemfelhívás, hogy ha még hazánkban nincs is nagy baj -jelenleg-, de az aggasztó jelek egyre közelebb ütik fel a fejüket. A média híradásaiban ezek az események szerepelnek, ami akár mintául, például is szolgálhat olyanoknak, akik már elindultak a radikalizáció rögös útján.

Ha ez a folyamat elindult, akkor annak jelei vannak, amiket a Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen szeretne minél szélesebb körben ismertetni. Több céggel, oktatási intézménnyel folynak az egyeztetések, tárgyalások, hogy munkatársaik mihamarabb megszerezzék különféle oktatási formákban a tudást. Ezekkel az információkkal magukat, családjukat, munkahelyeiket biztonságban tudhatják és a szükséges jelzéseket el tudják helyezni, hogy a bajt megelőzzék.

A CARE ebben hisz, hogy a tudás átadásával a jövőt építjük, mert amit korábban írtam, az a radikalizmussal kapcsolatban is igaz, miszerint,

…….„Aki ma a terrorizmust meg akarja szüntetni, annak a múltba kell visszamenni. Aki a terrorizmust akarja megelőzni, annak ma kell cselekedi.”……

……“Anyone who wants to eliminate terrorism today must go back to the past. Anyone who wants to prevent terrorism must act today.”……

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335