Október 30-án Molotov-koktélt dobott a bevándorlási hivatal épületére egy 66 éves szélsőséges

Október 30-án Molotov-koktélt dobott a bevándorlási hivatal épületére egy 66 éves szélsőséges

A délkelet-angliai Doverben található menekültügyi központ ellen „terrorista ideológiai” támadás hajtott végre egy idős brit férfi. A támadásban az intézmény két munkatársa könnyebben megsérült.

A szemtanuk elmondása szerint az idős elkövető két-három házilag készített Molotov-koktélt dobott a menekültügyi központ épületére, amiben kisebb tűz keletkezett. A helyszínre érkező tűzoltók rövid időn belül a tüzet eloltották. A támadás után, a helyszínről az elkövető elmenekült, és egy közeli üzemanyagtöltő állomáson öngyilkosságot követett el.

A Scotland Yard terrorelhárító szolgálata a vizsgálatok alapján megállapította, hogy az elkövetőnek elmekórtani előzményei is voltak, de cselekedetének elkövetésére elsősorban szélsőséges ideológiai nézetei vezérelték.

 

Mind a mentálhigiéniás problémáknak és mind a szélsőséges nézeteknek, az ezzel kapcsolatos megnyilvánulásoknak vannak jelei a lakókörnyezetben és egyéb színtereken, amiket a társadalmi szereplőknek fel kell tudni ismerni. A radikális gondolkodás és a radikalizáció kialakulás elmélyedésének jeleinek felismerésében nyújt segítséget a CARE.

A kellő időben történő felismerés segít a támadások megelőzésében, párbeszédet kezdeményezhet a hatóságokkal és egyéb alternatívát kínálhat a radikalizmussal érintett személynek.   

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335