November elején ismét egy diák rendezett vérfürdőt egy marosvásárhelyi gólyabálon.

November elején ismét egy diák rendezett vérfürdőt egy marosvásárhelyi gólyabálon.

A marosvásárhelyi katolikus iskola gólyabáljának egyik résztvevője már a rendezvény elején tömegeket riogatott, hogy leszúr valakit. A gólyabál szervezői és a jelenlévők sem vették komolyan ezeket a fenyegetéseket, aminek eredményeként a diák több tanulót is késsel megsebesített.

A helyszínről elmenekülő fiatal combszúrásokat és medencetájéki szúrásokat hagyott hátra. A sebesülteket a mentők kórházba szállították.

A román rendőrség a késelő diákot elfogta, akiről kiderült, hogy labilis természetű fiatal, akinek már korábban is voltak ehhez hasonló problémái.

 

A híradásokban szereplő eset is rámutat, hogy az elkövetővel kapcsolatban voltak jelek, jelzések, amiről a lakó, vagy iskolai környezet tudott, de nem kezelte megfelelően azt. A fenyegetődzés idején és helyén a rendezvényen résztvevők biztonságtudatos magatartása sem volt tapasztalható.

 

A CARE pont az ilyen esetek kapcsán keresi a lehetőséget, hogy a radikalizmus kialakulás veszélyeire felhívja a figyelmet, rámutasson a biztonságra, a biztonságtudatosságra, valamint, hogy milyen fontos is az együttműködés a civil társadalmi szereplők és rendvédelem között.

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335