Németországban egy 75 éves nyugalmazott tanár lehetett egy terrorista sejt vezetője.

Németországban egy 75 éves nyugalmazott tanár lehetett egy terrorista sejt vezetője.

A német sajtó által csak „terrornagyinak” elnevezett szászországi nyugdíjas egy szervezetet irányíthatott, akik a fennálló állami berendezkedést nem ismerték el, a Német Császárság és a Hohenzollern-ház uralmának helyreállítását tűzték ki célul.

Céljaik elérése érdekében politikusok elrablásával, a németországi áramellátás blokkolásával, annak károkozásával, polgárháborúhoz hasonló állapotot szerettek volna előidézni.

Az idős asszonyról a szomszédjai sokat nem tudtak, magának való embernek tartottak, aki alig-alig mozdult ki lakásából. Azonban az is kiderült róla, hogy egy monarchista-konzervatív és militáns csoportnak, a Reichsbürger politikai csoportnak volt tagja, akit a tagok csak „grófnőnek” hívtak. Többször hangoztatta, hogy a NSZK-t szét akarja rombolni, emiatt az állami nyugdíját is elveszítette. Nyíltan bosszút esküdött.

A tanárnő letartóztatása előtt a csoport másik négy tagját már korábban őrizetbe vették, akik a robbanóanyagok és a fegyverek beszerzését hajtották végre.  

A radikális csoportok és tagjaik világszerte eszméikben támadják a fennálló világrendet, mindig egy magasztos eszme mentén akarják a világot „megmenteni”. A csoporttagok más-más szerepben tündökölnek, és a csoport céljainak elérését más-más radikalizációs folyamatok mentén élik meg. Van, akinél ez gyors, van, akinél ez lassú, de a folyamatnak, még ha titkolják is a társadalom előtt, vannak jelei.

Ezeket a jeleket a fel lehet ismerni és felismerésük esetén a megfelelő hatóságot tájékoztatni kell. A jelek, a folyamatok megismertetésében vállal szerepet a CARE, hogy legyen bátorságunk ne csak nézni, de látni is…..

 

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335