Iskolai késelés

Iskolai késelés

Egy fiatal fiú hétfőn (10.10) Budapest I. kerületben lévő iskolájában késsel támadta meg az egyik osztálytársát, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A 18 éves fiú, aki szúrt, már korábban is mutatott pszichés zavarra utaló jeleket, ami akadályozta a társadalomba történő beilleszkedését. A híradások szerint a tanárok jelezték a fiú mentális állapotának romlását.

Mindenki tudta, hogy a tinédzser Tourette szindrómában szenved, a szülei teljesen elhanyagolták, betegségével nem foglalkoztak.

Egyes tudósítások szerint a cselekmény elkövetésére már régóta készülhetett, tettét követően a késelő táskáját átkutatták, amiben kalapácsot és ollót is találtak.

A fiút a kortársai bánthatták, csúfolhatták ez is elősegíthette a támadás végrehajtását. A szakirodalom ezt a fajta iskolai bántalmazást Bullyng-nak nevezi. A bántalmazás, ami rendszeres és visszatérő vannak jelei, mint a radikalizmusnak és vannak részesei, mint a radikalizációnak. Itt a részesek a bántalmazó, és a támogatói, valamint a bántalmazott, aki elszenvedi a bántalmazást, és a környezetben lévő kívülállók, akik szemlélik ezt az elmélyülő folyamatot.

A bántalmazásnak vannak jelei, ezek a jelek felismerhetőek, ezért oktathatóak, tréning környezetben lehet velük dolgozni.

Ezt teszi nagyon sok szakember, és ezt teszi a CARE is csak a radikalizmus megelőzése kapcsán. A felismeréshez szükséges jeleket oktatja, tanítja ………..

Keressen ha a radikalizmus és a radikalizáció megelőzés témakörében foglalkozások megtartásával szeretné a környezetét felkészíteni.

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335