ELŐZD MEG! XV. Kerületi Ifjúsági Prevenciós Konferencia

ELŐZD MEG! XV. Kerületi Ifjúsági Prevenciós Konferencia

Október 13-án a Pólus Moziban pedagógusok és segítő szakemberek részére prevenciós konferencia került megrendezésre. A konferenciára több mint száz szakember regisztrált és vett részt, ahol a megelőzés volt a fő téma.

ELŐZD MEG!

 

A Prevenciós Konferencián a  szervezők igyekeztek a megelőzés témáját széles spektrumban megjeleníteni a résztvevők számára, amely során a személyes jólét, az önismeret témája a mentálhigiéniás problémák megelőzését volt hívatott bemutatni, de a kiégés jelei és az elkerülés fontossága is megjelent.

A plenáris ülés fontos eleme volt az szociális segítők szerepének és feladatainak bemutatása, valamint felhívni a figyelmet, hogy az óvodákban, iskolákban milyen fontos szerepe is van a mesének és a játéknak. 

A szervezők bemutatták a XV. Kerületi Kábítószer Egyeztető Fórum működését, és a megelőzésben játszott fontos szerepét. A BRFK munkatársai az általuk megelőzésre fejlesztett, a kábítószerek hatásait bemutató programjukat prezentálták.

Ezen a konferencián helyet kapott a radikalizmus megelőzésének fontossága is, amit sajnos az elmúlt napokban történt budapesti iskolai késelés még inkább aktuálissá tett.

Az előadásokat követően szekcióülések kerültek megtartásra a Mese és játék, a Bullyng, iskolai erőszak, valamint a Burn! Off! Kiégés témájában.

 

A konferencia magas színvonalát a meghívott neves előadók - többek közt Polus Enikő, Peer Krisztina, Dr. Jármi Éva és nem utolsó sorban Vajda Zsolt - emelték. A szekció ülések alkalmasak voltak az adott témákban történő elmélyedésben és további elméleti és gyakorlati tudás megszerzésére.  

 

A programok megszervezésében és a konferencia lebonyolításában résztvevő Kormos Adriennek és Balog Fruzsinának köszönöm a meghívást és a lehetőséget, hogy a radikalizmus elleni társadalmi fellépés fontosságáról beszélgethettünk.

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335