CARE és a VOKK együttműködése

CARE és a VOKK együttműködése

A Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen (CARE) és a Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ (VOKK) együttműködése. . Tisztelt Olvasó!Mi is az a biztonság? Kinek is kell azt megteremteni?

Ezek fontos kérdések tele szubjektív megítéléssel, régi beidegződött gondolatokkal és elavult módszerekkel. Ezen kívánok változtatni a Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ által szervezett képzések keretein belül is. Fontos, hogy a jogszabályokban meghatározott alap tananyag elsajátításán kívül, a tanfolyamon résztvevők olyan ismeretanyagot is kapjanak – törzsanyagba integrálva -, amivel képesek lesznek a megfelelő kommunikációra, a kialakult konfliktusok kezelésére, így a vagyonőri szakmát magas színvonalon tudják képviselni.

A megjelenésre, a vagyonőri magatartásra, a határozott, de kulturált fellépésre nagy hangsúlyt fektető képzés, valamint az új gondolatokkal kiegészített ismeretanyag birtokában olyan képzett szakembereket bocsájtunk a személy- és vagyonőri piacra, akik versenyképes munkaerőt képviselnek. A gondolkodásukra jellemző a megelőző jelleg és az együttműködés.  Hiszen a felgyorsult világunkban újabb és újabb biztonsági kihívásokkal kell szembe néznünk, amikre gyorsan kell reagálni, de ugyanakkor ebben a világban a rendvédelmi szervek elveszítették korábbi monopol helyzetüket. Egyre több a magánbiztonsági és közösségi rendészettel foglalkozó cég, vállalkozás, akik a megbízóik érdekében, a megbízóktól átvett jogokkal fejtik ki tevékenységüket. Ebből adódik, hogy a biztonság megteremtése már nem csak a rendőrség feladata, hanem a rendvédelmi szervekkel közösen a társadalom egyéb szereplőinek komplex tevékenysége. Így elengedhetetlen, hogy olyan kompetenciákkal rendelkezzenek a személy és vagyonőrök, amik képessé teszi őket az együttműködésre, és ideje korán a veszélyek felismerésére. Fontos a megelőzés képessége, fontos a megelőző gondolkodás, ami a megbízok életét, vagyonát és ez által a közbiztonságot is óvják, védik.

A fentieket figyelembe véve, a vagyonvédelemmel foglalkozó cégek rövid időn belül érdekeltek lesznek, hogy a mennyiségi vagyonőri munkaerőt lecseréljék a minőségi, tehát jól képzett, jól kiképzett személy- és vagyonőrökre. A külföldi tapasztalatok, a fejlődésbe kódolt folyamatok azt mutatják, hogy maguk a megbízók fogják igényelni, hogy jó megjelenésű, megfelelően kiképzett, értelmes emberekre bízzák saját és családjuk életét, és évek hosszú munkája során megteremtett vagyonukat. 

Ezeknek a feltételeknek megfelelő vagyonőri képzést folytat a Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen (CARE) és a Vagyonvédelmi Országos Kiképző Központ (VOKK) az együttműködése során.

Ezek fényében ez év szeptemberében a második csoport teljesítette sikeresen a tanfolyamot záró vizsgát, így mindenki a Belügyminisztérium Vizsgaközpont által szervezett és végzettséget is adó vizsgájára bocsájtható.

Ezúton is gratulálok minden hallgatónknak.  

A következő képzés 2023. októberében indul, ahová sok szeretettel várjuk a jelentkezőket.

 

vokk_ii_vizsga2

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335