Hankiss Ágnes Emlékkonferencia a Károlyi Palotába.

Hankiss Ágnes Emlékkonferencia a Károlyi Palotába.

2023. március 7-én a Petőfi Irodalmi Múzeum által szervezett emlékkonferencián vettem részt, ahol Hankiss Ágnes (1950.03.07-2021.08.17) munkásságára, tudományos tevékenységére emlékeztünk.

A Nemzeti Emlékbizottság tagja bemutatta Hankiss Ágnes "Állambiztonsági játszmák" című könyvét, amit most már egységes szerkezetben olvashatunk.

A konferencián neves előadók emlékeztek Ágnesre, és méltatták, hogy mi mindent tett a Magyar Nemzetért, Magyarországért, az Emberekért. 

Ágnes személy szerint Nekem is sokat segített a támogatásával, hogy a radikalizmus megelőzése kapcsán az elgondolásomat megvalósítsam. Egyetértettünk, hogy a radikalizmus megelőzése nem lehetséges a társadalom tudatosítása, a biztonságos munkahelyek megteremtése nélkül. A radikalizmussal kapcsolatos társadalmi jelzőrendszerek tanulmányozását Ágnes kezdte el, azzal, hogy a külföldön már működő különféle jelzőrendszerek mely elemeit, mely megoldásait, vagy azok egyes elemeit hogyan lehet adaptálni a hazai viszonyok, keret között. 

Az általam megálmodott radikalizmus megelőzés első lépésben a több évtizedes szakmai tapasztalatomra, külföldi tapasztalatokra és a témában a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elsajátított tudásbázisára épül és hosszútávon a jövőre koncentrál....

„Aki ma a terrorizmust meg akarja szüntetni, annak a múltba kell visszamenni. Aki holnap akarja a terrorizmust megelőzni, annak ma kell cselekedi.”

“Anyone who wants to eliminate terrorism today must go back to the past. Those who want to prevent terrorism tomorrow must act today.”

 

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335