A jövő tervezése. A következő fokozat

A jövő tervezése. A következő fokozat

Közel két éves ismeretség került most hétvégén - április 16-án - olyan szintre, ahol a radikalizmussal és a radikalizációval kapcsolatos tudás találkozott a szélsőséges szervezetek működésének nagyfokú ismeretével.

Suhajda Attilával ismeretségünk egy szomorú eseménye kapcsán jött létre. Hankiss Ágnes  örökségeként „kaptam„ Attilát, aki akkoriban több szakember segítségét kérte az egyik tudományos munkájának véleményezésére, közte engem is. Munkáját megismerve, azt olvasva tapasztaltam, hogy mindenre kiterjedő alapossággal gyűjtötte össze a radikális, szélsőséges csoportokkal kapcsolatos ismereteit. Kicsit segítettem neki a radikalizációs folyamatok pszichológiai hátterének értelmezésében és ezen a területen kifejtendő prevenciós lehetőségek megismerésébe.

Az elmúlt időszakban többször találkoztunk és egyeztettünk. Attila a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Doktori Iskola hallgatója és rendszeresen mutatott érdeklődést az általam képviselt értékekre. Ennek hatására kértem fel, hogy segítsen a NKE-n tréning jellegű foglalkozások megtervezésében és levezetésében. Attila érdekelt az ELTE Angelusz Róbert Szakkollégiumának egy Geopolitika-biztonságpolitika nevű kurzusában, és felkért vendégelőadónak, amit nagy örömmel elfogadtam.

A közös gondolkodás elkezdődött, egy jó hangulatú kreatív beszélgetés, egyeztetés során megvitattuk, hogy a májusi előadás, illetve a tréning jellegű foglalkozások milyen tematika mentén, milyen kompetenciákra kihegyezve kerüljenek megtartásra. A tematika alapja elkészült, most már csak a végrehajtásra kell felkészülni, ami szintén több egyeztetést igényel.

Hát HAJRÁÁÁ!!!!

 

 

 

 

 

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335