10 éves a POLICE CAFÉ!

10 éves a POLICE CAFÉ!

2024. június 03-án Pécset ünnepelte Molnár (Café) Kata a Police Café létrejöttét. Pont tíz évvel ezelőtt kezdődött egy nagy munka, ami az elmúlt időben többeket elvarázsolt és megbolondított.

kata10 2

Kata a Word Cafe módszert adaptálta magyar viszonyokra és megalkotta a Police Café-t.  Ezen események kapcsán rendvédelmi és civil szakembereket ültetett egy asztalhoz és rendészeti, vagy társadalmi problémákra kívánták felhívni a figyelmet és egyben megtalálni ezekre a kihívásokra a közös választ.

Szakemberek beszélgettek, dolgoztak és alkottak közösséget egy kávéházi asztal körül egy kávéházi hangulatban. A közös munka közös gondolkodást, közös eredményt, együttműködést, valamint személyes kapcsolatokat eredményezett. Gyors probléma felismerés és gyors megoldás, ez lett a műhely munka eredménye.

A „reagáló” rendőrség megismerhette a társadalmi szereplők elvárásait és támogatását a megelőzés területén.

Ma már nem csak megelőz, hanem a tudományosság teljes igényével kutat és kutatási módszerként keres és talál megoldásokat.

A Civil Akadémia a Radikalizmus Ellen (CARE) szintén ezzel a módszerrel dolgozik, igaz kicsit a saját témájához igazítva.

Az ünnepi megemlékezést követően Kata moderált egy Police Café-s 4 asztalos beszélgetést, ahol az ország több pontjából érkező szakemberek megismerhették a Café módszerben rejlő lehetőségeket és a CARE megelőzéshez, szervezetfejlesztéshez fűződő értékrendjét és hozzáállását. Ja, és persze egy Police Café, nem lenne az, ha a résztvevők ne tanultak volna sokat a beszélgetésekből is.

Kata! Kedves Tanárnőm! Kedves Café Kata!

Sok boldogságot kívánok Neked és a Police Cefénak, további sok szakmai sikert és kitartást.  

Az eseménnyel kapcsolatos Kata blogbejegyzés az alábbi linken érhető el:

https://policecafe.hu/tizeves-a-police-cafe-batorsag-vagy-vakmeroseg-az-elso-kortyoktol-az-orszagos-sorozatig/

 

 

Vissza

Kiss Gábor egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 56867567
Felnőttképzési szám: B/2022/000335